El passat dimecres, dia 29 de maig, vam celebrar el dia temàtic de Grècia. Durant el matí hem comentat un audiovisual turístic del país i a la tarda hem elaborat la recepta d’unes galetes típiques i característiques dels grecs.
Recepta
Ingredients:
200 gr Mantega temperatura ambient
• 125 gr Ametlla laminada
• 2 rovells d’ou
• 2 cullerades Anís dolç
• 1 cullerada Aigua de flor del taronger
• 1/2 cucharadita Bicarbonat sòdic
• 350 gr Farina
• 50 gr Sucre glas
• Sucre glas per a embolicar
Preparació de la recepta:
Barregem la farina, ametlla i bicarbonat i reservem.
D’altra banda batem la mantega fins que blanquegi i li posem el sucre glas
Li afegim les gemmes i l’anís i l’aigua de flor del taronger. Quan aquest integrat li afegim a poc a poc la mescla seca que tenim reservada.
Quan aquest tot ben integrat precalentamos el forn a 180è. I mentre el nostre forn agafa temperatura anem agafant petites porcions de massa fent boletes i les posem en una safata que tindrem posat paper d’enfornar;
Aixafem una mica les nostres boletes i quan el forn aquest a la temperatura desitjada enfornem durant 15 o 20 minutos. Fins que estiguin daurades.
Deixem temperar 5 minuts i sense deixar que es refredin del tot les emboliquem en sucre glas.
Les deixem refredar sobre una reixeta. En una llauna es conserven per molt de temps com acabades de fer;