Ver todos los artículos
6 May 2021 | Actividades Lúdicas , Agenda de ocio , Menús , Noticias

«QUERO COCIÑAR COMO A MIÑA AVOA: PIZZA DE BONITO ESTILO CARMEN»

O pasado venres no obradoiro de cociña tivemos a sorte de facer pizza italiana para todos/as os/as compañeiros e compañeiras. O obradorio estivo dirixido en todo momento pola nosa querida compañeira Carmen, a cal nos cedeu a súa receita e encargouse de entrar na cociña para preparar a masa e a salsa de tomate. Logo, xa no obradoiro, Carmen e as súas compañeiras montaron as pizzas que máis tarde degustarían todos/as xuntos/as nos comedor.

Carmen é de Canido, pero a idade de 20 anos emigrou a Inglaterra, lugar onde residiu ata a súa xubilación. Alí namorouse dun italiano co que formou unha linda familia. Froito disto, Carmen coñeceu todos os segredos da cociña italiana e inglesa, e converteuse nunha auténtica experta en cociña internacional. Os/as seus/súas amigos/as ingleses disfrutaban da súa comida cada vez que Carmen e Luiggi os convidaban a xantar tortilla española, pasta, pizza e outros moitos pratos.

Dito isto, podedes imaxinar a deliciosa pizza que fixemos e o ben que o pasamos.

Hoxe, Carmen quere compartir con vós a súa receita de pizza italiana, desexando que vos guste moito a todos/as.

RECEITA DE PIZZA ITALIANA ESTILO “CARMEN”

INGREDIENTES:

Aceite de oliva

Auga

Sal

1kg Fariña especial pizza

Tomate enteiro pelado

Ourego

Bonito y/o atún

Olivas sen óso cortadas en toros

Queixo mozzarella en tiras

 

ELABORACIÓN:

Para facer a masa debemos mixturar a fariña de pizza, una pouca auga tibia, e unha pizca de sal. Amasamos todo ben sen parar durante 3-4 minutos ata que os ingredientes queden ben mesturados e a masa teña unha textura lisa (que non pegue). No caso de que pegue botámoslle una pouca fariña e seguemos amasando ata que quede lisa.

A continuación facemos un bolo coa masa, botámoslle un pouquiño de aceite e deixámolo levedar (aproximadamente 30 minutiños) o que a masa necesite para crecer.

Mentres a masa crece, preparamos a salsa de tomate. Botamos tomate enteiro e pelado (natural ou de bote), un pouco de aceite e ourego (ó gusto). Cociñámolo ben e triturámolo cunha batedora para que a salsa quede perfecta.

Una vez lista a masa, deberemos estirala nunha bandexa cuberta de papel de forno cun pouquiño de aceite.

A continuación botamos enriba da masa a salsa de tomate, o bonito ou atún, as olivas e a mozzarella.

Por último metemos a pizza no forno a 170º (non moi forte) durante aproximadamente 30 minutiños (depende do forno).

Unha vez pasado o tempo, comprobamos que a masa estea ben feitiña e listo!

Rica pizza para gozar como en Italia!

Bó proveito!

#domusviferrol#querocociñarcomoamiñaavoa#

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Ver todos los artículos