Ver todos los artículos
18 Oct 2021 | Actividades Lúdicas , Jornadas de divulgación

I Curso de repostaría saudable de DomusVi Ferrol

Este sábado foi o día da alimentación saudable, e para celebralo organizouse o I Curso de repostaría saudable de DomusVi Ferrol; fixemos unha Carrot Cake se azúcar utilizando edulcorantes menos dañinos para o organismo, coma o mel, a cenoria as uvas pasas,etc

Vos deixamos a receta por si vos apetece probala:

  • 300 g de Cenoria rallada (3.6 kg)
  • 150 g de Fariña de Trigo (1.8 kg)
  • 50 g de Fariña de Améndoa (600g)
  • Especias aromáticas: 1 CP canela, 1 CP gengibre, 1 CP noz moscada.
  • 1 CS (10 g) de fermento químico
  • 1 CP bicarbonato de sódio
  • 2CS de edulcorante ou mel
  • 100 ml de aceite de oliva suave ou xirasol (1200 ml)
  • 50 g de pasas ou chips de chocolate (600 g)
  • 4 Ovos (48)

ELABORACIÓN:

1. Mesturar o elementos secos (fariñas, fermento, bicarbonato e especias) e reservar.
2. Bater os ovos co aceite e engadir o edulcorante ao gusto.
3. Incorporar os elementos secos e mesturar ben ata que quede unha masa homoxénea.
4. Engadir a cenoria rallada, pasas e o chocolate en chips.
5. Hornear a 180ºC aproximadamente 40 minutos ou ata que ao picalo salga seco.

 

 

 

 

 

What do you want to do ?

New mail

Ver todos los artículos