Este sábado foi o día da alimentación saudable, e para celebralo organizouse o I Curso de repostaría saudable de DomusVi Ferrol; fixemos unha Carrot Cake se azúcar utilizando edulcorantes menos dañinos para o organismo, coma o mel, a cenoria as uvas pasas,etc
Vos deixamos a receta por si vos apetece probala:
- 300 g de Cenoria rallada (3.6 kg)
- 150 g de Fariña de Trigo (1.8 kg)
- 50 g de Fariña de Améndoa (600g)
- Especias aromáticas: 1 CP canela, 1 CP gengibre, 1 CP noz moscada.
- 1 CS (10 g) de fermento químico
- 1 CP bicarbonato de sódio
- 2CS de edulcorante ou mel
- 100 ml de aceite de oliva suave ou xirasol (1200 ml)
- 50 g de pasas ou chips de chocolate (600 g)
- 4 Ovos (48)
ELABORACIÓN:
1. Mesturar o elementos secos (fariñas, fermento, bicarbonato e especias) e reservar.
2. Bater os ovos co aceite e engadir o edulcorante ao gusto.
3. Incorporar os elementos secos e mesturar ben ata que quede unha masa homoxénea.
4. Engadir a cenoria rallada, pasas e o chocolate en chips.
5. Hornear a 180ºC aproximadamente 40 minutos ou ata que ao picalo salga seco.