Esta semana en la residencia DomusVi Villa Sacramento, los residentes han sido protagonistas en una interesante actividad para entrenar las actividades instrumentales de la vida diaria (AIVD) a través del sentir, mirar y oler las frutas y verduras.
Los residentes primero las reconocen y nombran, luego expresan los recuerdos generales evocados y sus característica (sabor, textura, como se come, etc.). A partir de esto piensan que comida se puede elaborar con ellas, que otros ingredientes necesitarían y los pasos de esa receta.
Les compartimos algunas fotos de ese momento.
Aste honetan DomusVi Villa Sacramentoko egoitzan, protagonistak egoiliarrak izan dira eguneroko bizitzako jarduera instrumentalak (IADL) trebatzeko jarduera interesgarri batean, fruta eta barazkiak sentituz, begiratuz eta usainduz.
Egoiliarrak lehenik ezagutzen eta izendatzen dituzte, ondoren, sorrarazitako oroitzapen orokorrak eta haien ezaugarriak (zaporea, ehundura, jateko modua, etab.) adierazten dituzte. Hortik pentsatzen dute haiekin zer janari egin daitekeen, zein beste osagai beharko luketen eta errezeta horren urratsak.
Momentu horretako argazki batzuk partekatzen ditugu.