Ver todos los artículos
30 May 2022 | Actividades Lúdicas

Dia temàtic de Canàries

El 30 de maig és reconegut com el Dia de Canàries, és un dia festiu en totes les illes de Canàries, en el qual se celebren tota mena d’activitats culturals i d’oci, així com diversos actes.
Es commemora aquest dia, l’aniversari de la primera sessió del Parlament de Canari, portada a terme el 30 de maig de 1983.
Al centre residencial DomusVi Salita hem volgut celebrar aquest dia temàtic amb una xerrada sobre el tema, tradicions i costums de les Illes Canàries i després hem elaborat un de les postres típics canaris que s’anomena «Príncipe Alberto«.

A continuació podreu consultar la galeria de fotos i la recepta que s’ha dut a terme.

Ingredients:

  • 1 tauleta de xocolata fondant
  • 1/2 tassa d’ametlla torrada i finament picada
  • 1/2 tassa d’avellana torrada i finament picada
  • 1 tassa de sucre
  • 100 grams de mantega
  • 4 rovells d’ou
  • 12 bescuits de soletilla
  • cafè ensucrat
Com fer:
  1. Presa la mantega tova, no fosa, i agrega el sucre a poc a poc, ajudant-te de batedora de varetes fins que la crema blanquegi i doble la seva grandària. Afegiràs les quatre gemmes a la mescla anterior i continuaràs batent fins a aconseguir que combreguin amb la mantega.
  2. Ajuda’t de la tecnologia si desitges estalviar-te el bany maria, introduint la xocolata trossejada en un bol al costat d’una nou de mantega en el microones. Pluja de freqüència curta durant un escàs minut, serà suficient per a transformar la solidesa del cacau en untuosa pasta fosca que, això sí, haurà de ser batuda enèrgicament fins a aconseguir una fusió homogènia. Un només dia resguardat al fred de la teva nevera, serà més que suficient.
  3. Entremescla totes dues masses per a obtenir la sedosa crema que desitges. Afegeix les ametlles i avellanes a la crema anterior, removent amb manyaga. Reserva.
  4. La dotzena de bescuits seran xopats en cafè ensucrat, el just per a permetre la seva manipulació sobre un motlle que prèviament hauràs greixat. Col·loca la primera tanda d’aquests sobre el motlle, estenent a continuació una generosa capa de crema de xocolata sobre el llit de bescuits impregnats. Repetiràs monòtonament la seqüència fins a donar bon compte de la totalitat de la crema.
  5. Hauràs de recordar no obstant això, que si amb bescuits vas començar, amb xocolata hauràs de concloure. Utilitza les últimes restes d’avellana que hauràs reservat per a la decoració.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Ver todos los artículos