El 30 de maig és reconegut com el Dia de Canàries, és un dia festiu en totes les illes de Canàries, en el qual se celebren tota mena d’activitats culturals i d’oci, així com diversos actes.
Es commemora aquest dia, l’aniversari de la primera sessió del Parlament de Canari, portada a terme el 30 de maig de 1983.
Al centre residencial DomusVi Salita hem volgut celebrar aquest dia temàtic amb una xerrada sobre el tema, tradicions i costums de les Illes Canàries i després hem elaborat un de les postres típics canaris que s’anomena «Príncipe Alberto«.
A continuació podreu consultar la galeria de fotos i la recepta que s’ha dut a terme.
Ingredients:
- 1 tauleta de xocolata fondant
- 1/2 tassa d’ametlla torrada i finament picada
- 1/2 tassa d’avellana torrada i finament picada
- 1 tassa de sucre
- 100 grams de mantega
- 4 rovells d’ou
- 12 bescuits de soletilla
- cafè ensucrat
- Presa la mantega tova, no fosa, i agrega el sucre a poc a poc, ajudant-te de batedora de varetes fins que la crema blanquegi i doble la seva grandària. Afegiràs les quatre gemmes a la mescla anterior i continuaràs batent fins a aconseguir que combreguin amb la mantega.
- Ajuda’t de la tecnologia si desitges estalviar-te el bany maria, introduint la xocolata trossejada en un bol al costat d’una nou de mantega en el microones. Pluja de freqüència curta durant un escàs minut, serà suficient per a transformar la solidesa del cacau en untuosa pasta fosca que, això sí, haurà de ser batuda enèrgicament fins a aconseguir una fusió homogènia. Un només dia resguardat al fred de la teva nevera, serà més que suficient.
- Entremescla totes dues masses per a obtenir la sedosa crema que desitges. Afegeix les ametlles i avellanes a la crema anterior, removent amb manyaga. Reserva.
- La dotzena de bescuits seran xopats en cafè ensucrat, el just per a permetre la seva manipulació sobre un motlle que prèviament hauràs greixat. Col·loca la primera tanda d’aquests sobre el motlle, estenent a continuació una generosa capa de crema de xocolata sobre el llit de bescuits impregnats. Repetiràs monòtonament la seqüència fins a donar bon compte de la totalitat de la crema.
- Hauràs de recordar no obstant això, que si amb bescuits vas començar, amb xocolata hauràs de concloure. Utilitza les últimes restes d’avellana que hauràs reservat per a la decoració.